Shimano Ultegra 5500 XT-D

Shimano Ultegra 5500 XT-D

149,95

De Ultegra 5500 XT-D is de ultieme longcast molens voor de allroundvisser. De Ultegra is op dit moment reeds één van de meest populaire longcast molens ooit maar met de komst van deze nieuwe versie zal deze populariteit alleen nog maar verder groeien.

De nieuwe Ultegra bezit nu Super Slow Oscillation en garandeert een perfecte opspoeling van de lijn. Bij iedere oscillatie (op-en-neer beweging van de spoel) worden er 50 wikkelingen perfect naast elkaar op de spoel gewikkeld. Tevens beschikt de Ultegra nu over een Parallel body wat er voor zorgt dat de lijn perfect afwikkelt richting startoog en de kans op wrijving minimaliseert. Deze twee eigenschappen verzorgen de ultieme lijn op-/afspoeling en maken verdere worpen mogelijk. Dit kan je helpen om die extra benodigde meters verder te kunnen werpen en de vissen te bereiken die buiten het werpbereik van de andere vissers liggen.

De Ultegra XT-D bezit nu ook een Instant Drag spoelknop om de slip in een handomdraai te veranderen van vrijloop naar gevechtsslip. De molen wordt geleverd met een reserve spoel en 4 spoel reducers om eenvoudig de lijncapaciteit aan te kunnen passen. Voorzien van unieke snufjes zoals X-Ship, Aero Wrap II en AR-C Spoel. De Ultegra XT-D molen beschikt over een spoelcapaciteit van 390 meter 0,30mm mono. Dit is de ultieme karpermolen voor de moderne visser die kwaliteit voorop stelt.

Beschrijving

  • Kogellagers: 4+1
  • Inhaalsnelheid 5.3:1
  • Lijncapaciteit 0.30 mm / 390 m
  • Gewicht: 500 gram